Bitcoin Core version 25.0 släppt – nya funktioner 

Användare av Bitcoin Core uppmanas att läsa igenom versionsnoteringarna innan de uppdaterar sin programvara till den senaste versionen. Bitcoin Core version 25.0 har släppts och erbjuder nya funktioner, buggfixar och prestandaförbättringar till programvaran. Användare kan ladda ner den senaste versionen från den officiella Bitcoin Core-webbplatsen eller uppdatera sina befintliga installationer. Versionsnoteringarna beskriver förändringarna och ger instruktioner om hur man uppgraderar.

En märkbar förändring är tillåtelsen av transaktioner med icke-vittnessstorlek på 65 byte och mer, vilket öppnar upp för nya användningsområden och förbättrar skyddet mot sårbarheter. Ett annan tillägg är RPC-funktionen scanblocks, som möjliggör snabba plånbokssökningar genom att returnera relevanta blockhashes från en uppsättning beskrivare.

När det gäller RPC-uppdateringar accepterar nu alla JSON-RPC-metoder en ny namngiven parameter kallad “args” för att enkelt skicka värden för positionella parametrar. Dessutom kommer RPC-metoden verifychain nu att returnera false om kontroller inte kunde slutföras vid önskad djup och nivå, vilket ger mer exakt återkoppling.

 

Läs också: Donerar 455 000 dollar till bitcoinprojekt

 

Uppdateringen inkluderar också ändringar i byggsystemet, uppdaterade inställningar och nya funktioner. Till exempel möjliggör shutdownnotify-alternativet att användare kan specificera en kommando som ska utföras innan Bitcoin Core påbörjar sin avstängningssekvens. Inom plånboksavsnittet har nya alternativ som minconf och maxconf lagts till olika RPC-funktioner, vilket ger större kontroll över UTXO-bekräftelser.

Bitcoin Core 25.0 introducerar flera förbättringar och optimeringar som förbättrar användarupplevelsen och säkerheten i programvaran. Som med varje släpp uppmanas användare att rapportera eventuella buggar de stöter på till den officiella GitHub-sidan.

Bitcoin Core stöds och testas på de större operativsystemen som Linux, macOS och Windows. Det rekommenderas dock inte att använda Bitcoin Core på icke-stödda system. Användare bör se till att de kör ett kompatibelt operativsystem innan de uppgraderar till den senaste versionen. Dessutom uppmanas användare att noggrant granska versionsnoteringarna för en detaljerad förståelse av förbättringarna i denna version vid uppgradering.