Bitcoin äter guld 

Fler och fler stora fondförvaltare och institutionella investerare har börjat se Bitcoin som ett alternativt till guld. Bara för ett par år sedan riskerade man jobbet om man som anställd på några av de stora institutionerna föreslog Bitcoin som ett alternativ i portföljen. 2018 förbjöd t.e.x storbanken Nordea sina anställda att ens äga Bitcoin privat. Nu 2021 är ett helt nytt läge och Bitcoin har blivit ett tillgångsslag som handlas på börsen via ETF:er och har därmed gjorts mer tillgängligt.

Mike Novogratz som är VD på Galaxy Digital Holdings har länge talat om Bitcoin som en bättre värdebevarare än guld, han avfärdar inte guld helt men säger att Bitcoin har en potentiellt större uppsida.

Både JP Morgan och storbanken Goldman Sachs skriver om Bitcoin i sina senaste nyhetsbrev till sina kunder och vittnar att många kunder säljer en del av sitt guld för att allokera om delar till Bitcoin. 

En annan tung aktör inom finans är Anthony Scaramucci från Skybridge Capial som också ser en framtid där Bitcoin kommer kunna överta guldets roll. Han menar att det kommer ta Bitcoin till 500 000 USD. Scaramucci sade nyligen i en intervju att Bitcoin är tio gånger bättre än guld och att han räknar med att Bitcoin snart börjar röra sig exponentiellt uppåt i pris.

Även Paul Tudor Jones som också är en av de mest inflytelserika fondförvaltarna är också mycket positiv till Bitcoin och kryptovaluta och konstaterar att guld ligger långt efter i avkastning under pandemin.