Bitcoin är framtiden – enligt South Park

Ett klipp har börjat cirkulera på internet från det senaste avsnittet av den animerade komediserien South Park. I programmet utspelas en scen år 2040 som skall föreställa världen efter coronapandemin där karaktärerna handlar med Bitcoin. I programmet kallas visserligen Bitcoin och kryptovalutor för Ponzibedrägeri men samtidigt säger receptionisten i avsnittet att det “det är framtiden”.

I avsnittet betalar karaktären Stan Marsh för att bo på ett litet motell genom att använda Bitcoin. Receptionisten säger till Stan att de bara accepterar Bitcoin och andra kryptovalutor sedan man gemensamt “beslutat att inte använda centralbanksvalutor för att de är riggade”.

South Park är kända för att driva med samtiden och det tjänar lite till att försöka göra en analys av manusförfattarnas inställning till Bitcoin baserat på avsnittet. Det är dock alltid underhållande att se Bitcoin nämnas i populärkulturella sammanhang! 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

https://youtu.be/HBH7id5rM-8