Binance söker tillstånd hos Finansinspektionen

Binance som är störst i världen på kryptohandel har ansökt till Finansinspektionen om att lanseras i Sverige. 

– Vi står redo att sätta igång en massiv marknadsföringskampanj direkt och vi kommer anställa svensk personal säger europachefen Martin Brunko till Dagens industri.

Just nu jobbar Binance med att översätta sitt användargränssnitt och se över juridiken för att passa den svenska marknaden. Initialt kommer endast överföringar via SEPA vara möjligt för att sätta in pengar att handla kryptovaluta, men bolaget jobbar på fler alternativ. Bolaget skall snart presentera sin första svenska anställde som enligt uppgift är en med bakgrund inom finanssektorn mot penningtvätt. 

Binance har ett eget coin som ökat explosionsartat i värde sedan lanseringen och har gjort Binances VD Changpeng Zhao till en av världens rikaste. Planen är också att släppa sitt eget betalkort i Sverige.

– Binances intåg i Sverige tillför mer muskler till krypto i Sverige och kommer sannolikt göra att  fler köper sin första kryptovaluta. Vi på Btcswe nischar oss som Sveriges enda plattform för snabba och säkra Bitcointransaktioner och ser deras etablering som positivt för branschen i stort, säger Christopher Eriksson, VD på Btcswe.