Binance får tillstånd av Finansinspektionen

Som Btcswe News tidigare rapporterat har Binance, som är världens största kryptobörs, ansökt om att få svenska tillstånd. Nu har Finansinspektionen givit bolaget grönt ljus och de får nu starta under svensk lag, med namnet Binance Nordics AB.

Binance beviljades registrering av Finansinspektionen den 10 januari 2023 och är nu auktoriserat i sju EU-medlemsstater och femton jurisdiktioner världen över.

 

I ett pressmeddelande från Binance uttalar Roy van Krimpen, Nordics and Benelux Lead:

– Sverige antar till fullo EU-lagar och har ytterligare lokala krav, så vi har varit noga med att säkerställa att Binance Nordics AB har antagit risk- och AML-policyer för att matcha denna krävande standard. Vår nästa stora uppgift kommer att vara framgångsrik migrering och lansering av lokal verksamhet, inklusive anställning av lokala talanger, organisera fler evenemang och leverera mer kryptoutbildning i Sverige.

 

Läs också: Binance söker tillstånd hos Finansinspektionen

 

– Vi har aldrig aktivt riktat oss mot svenskar, men den som har ett konto hos oss i dag kommer inte märka någon skillnad. Mer än att du kommer att skyddas av de svenska lagarna och reglerna som gäller, har Binances Europachef Martin Bruncko sagt till Dagens Industri

 

https://www.binance.com/sv/blog/all/finansinspektionen-beviljar-binance-det-sjunde-regulatoriska-godkännandet-i-eu-1385399034980621164