Beslut om spot ETF fördröjt 

Amerikanska SEC, United States Securities and Exchange Commission, vilket ungefär motsvarar den svenska Finansinspektionen, lät nyligen meddela att beslutet om en Bitcoin spot ETF  skjuts upp.

Det är företaget NYDIG som ansökt om att få starta en ETF, Exchange Traded Fund, som följer Bitcoinkursen i realtid. I dagsläget finns ingen sådan produkt i USA. Det som hittills godkänts är Futures ETF, vilka endast handlas som framtida kontrakt och inte har ett direkt samband med Bitcoins faktiska pris vid köp- och säljtillfället.

Beslutet är fördröjt till den 16 mars i år och det är osäkert om det kommer beviljas eller avslås. Skulle en Spot ETF godkännas kommer det få direkt påverkan på Bitcoins kurs då varje köp av ETF:en måste backas upp av Bitcoin. Köptrycket på Bitcoin kommer då att öka och kursen bör således stiga.

Ross Stevens, grundare och CEO på NYDIG uttalade i somras att “det är högst troligt att en centralbank kommer anamma Bitcoin inom ett år.” Det är bara drygt ett halvår kvar på hans framtidsspaning. 

 

Relaterad artikel:

https://btcswe.com/spot-etf-drojer-paverkar-bitcoinkursen/

https://decrypt.co/90021/bitcoin-ethereum-other-top-coins-see-terrible-start-to-2022

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.