Australisk bank tillgängliggör kryptovalutor till 6,5 miljoner kunder

Banken Commonwealth Bank of Australia, CBA, är första bank i Australien som nu förbereder att möjliggöra handel med kryptovalutor för sina 6,5 miljoner kunder i appen CommBank. Banken själva menar att det oundvikligt att de andra fyra storbankerna i landet kommer följa initiativet. 

Enligt ett pressmeddelande från CBA är den nya satsningen ett samarbete med den amerikanska kryptobörsen Gemini som startades av bröderna Winklevoss. Bröderna tjänade en stor summa pengar efter en förlikning med Mark Zuckerberg angående äganderätten till Facebook, pengar som investerats dels i Bitcoin och även har använts till att bygga upp Gemini.

Banken kommer att erbjuda handel med 10 olika kryptovalutor och nämner i detta skede Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash. Fler valutor kommer alltså att adderas men vilka det blir är ännu inte offentligt.

Dave Abner som är affärsutvecklingschef på Gemini kommenterade samarbetet:

– Den exponentiella tillväxten av digitala tillgångar internationellt, tillsammans med Geminis säkerhet av institutionell kvalitet och proaktiva regulatoriska tillvägagångssätt, positionerar detta partnerskap för att sätta en ny standard för banker och finansiella plattformar i Australien och över hela världen.

Adrian Przelozny, VD för Australian crypto exchange Independent Reserve var inte lika tillfreds med beskedet och uttryckte besvikelse att den första banken i Australien väljer att samarbeta med ett utländskt bolag.
-Det är en besvikelse att CBA åkte med en utländsk spelare och inte alls engagerade sig med lokala spelare. Vi kommer att nå ut till de andra australiska bankerna nu, sa Przelozny till Cointelegraph