Ännu fler kryptoföretag säger upp personal

Btcswe news har tidigare rapporterat hur flera kryptoföretag sagt upp större delar av sin personalstyrka till följd av sjunkande priser på kryptovaluta. Företagen förbereder sig för en så kallad bearmarket med ännu mindre kryptointresse från allmänhet och investerare. 

Coinbase varslade tidigare i år 20 % av sin personalstyrka och flera företag däribland BlockFi har ansökt om konkurs. 

 

Läs mer: Kryptoföretag säger upp personal

 

Nu är det tradingplattformen ByBit som hamnat i ekonomiskt trångmål och säger upp ytterligare 30% av sin personalstyrka, utöver de redan meddelande uppsägningarna från tidigare i år. Beskedet kom via Twitter av bolagets VD under söndagen.

 

Varningen från “Bitcoinmaximalisten”

Cory Klippsten heter mannen som synat flera kryptoprojekt och i god tid innan de kollapsat varnat för just deras affärsmodeller. Cory förutsåg att Luna, Celisius och FTX skulle misslyckas. Han varnade sin följarbas för att engagera sig i de projekten. Cory sa tidigt att den berömda Stock-to-flow-modellen av pseudonymen PlanB inte skulle hålla och att den inte var rimlig.

Nu varnar Cory även för ByBit och säger att influencers som gör reklam för ByBit nu gör sina följare en stor otjänst, och menar att deras kollaps kommer bli värre än FTX.

 

Relaterad artikel: Terra Luna kollapsade – nu värt 0