Analytiker: Bitcoins botten inne 

Bitcoin kan vara på väg mot en positiv utveckling då 50-dagars glidande medelvärde visar en uppåtgående trend över 200-dagars glidande medelvärde. Det senaste dataflödet indikerar att sentimentet för världens största kryptovaluta är optimistiskt och att den kan vara på gränsen till en positiv uppbrytning, enligt analysföretaget Glassnode.

Enligt Negentropic, en medgrundare till Glassnode, närmar sig botten för Bitcoin och det är bara en tidsfråga innan priset stiger. Analyser visar att säljare blir uttröttade efter att ha misslyckats med att bryta igenom det “solida stödet” på 200-dagars glidande medelvärde. Med det uppåtgående korsandet av 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärde förväntas Bitcoin snart vända trenden till sin fördel. Analytikerna noterar också att befintliga bitcoinägare fortsätter att vara övertygade, trots tidigare volatilitet och avveckling under de senaste två åren.

En tydlig trend är också att investerare flyttar sina tillgångar från kryptobörser till egen förvaring så som en hårdvaruplånbok, vilket ofta tyder på kommande positiva prisrörelser. Förtroendet för centraliserade kryptobörser har minskat, och mängden bitcoin på dessa plattformar är nu på den lägsta nivån på över fem och ett halvt år.

Alltfler väljer att själva förvara sina tillgångar istället för att använda tredjepartsförvaringssystem. Binance har också sett en ökning av utflöden av bitcoin, vilket indikerar att användare föredrar självförvaring. Den pågående trenden mot självförvaring började under början av 2022 och har fortsatt under året.

Detta kan tolkas som att investerare ser den nuvarande marknadssituationen som en möjlighet att förvärva mer Bitcoin.