Ammous blir ekonomisk rådgivare till El Salvador

Dr. Saifedean Ammous, framstående ekonom och författare till The Bitcoin Standard,  är redo att ta på sig rollen som ekonomisk rådgivare på El Salvadors bitcoin-kontor. 

Ammous expertis inom bitcoin och ekonomi kommer att vara ett värdefullt tillskott till bitcoinkontorets uppdrag. Denna utnämning kommer efter att El Salvador gjorde historia genom att bli det första landet att anta bitcoin som lagligt betalningsmedel i september 2021.

– Att ha Saifedean Ammous med i El Salvadors team är fantastiskt, säger Max Keiser, senior rådgivare i bitcoin till landet, i ett uttalande till Bitcoin Magazine. 

 

Läs mer om The Bitcoin Standard på svenska: Intervju: En av översättarna bakom Bitcoinstandarden

 

Ammous fångade briljant upp Bitcoin’s roll som ‘Alternativet till centralbanker‘ i sin nu klassiska bok The Bitcoin Standard, samt filosofin bakom bitcoin, inklusive populariseringen av idén om ‘tidspreferens’ som ett sätt att hantera livet. 

Ammous förväntas ge värdefull vägledning och insikter till bitcoin-kontoret när det navigerar genom implementeringen och integrationen av bitcoin i landets ekonomi. Bitcoin-lagen, föreslagen av El Salvadors president Nayib Bukele och godkändes av den lagstiftande församlingen, har lagt grunden för en ny era i landets finansiella landskap. Med Ammous som ekonomisk rådgivare siktar El Salvador på att dra nytta av hans expertis för att maximera fördelarna och ta itu med potentiella utmaningar som är förknippade med att anta bitcoin som lagligt betalningsmedel. 

Bitcoin-kontoret, som inrättats för att övervaka genomförandet av bitcoin-lagen, kommer sannolikt att dra nytta av Ammous insikter om penningpolitik, principer för sund valuta och de potentiella ekonomiska konsekvenserna av att omfamna en decentraliserad digital valuta. Hans utnämning signalerar El Salvadors engagemang för att införliva expertåsikter i sin strategi och beslutsfattande process, uppger Bitcoin Magazine.

 

Se också: Ett år med Bitcoin i El Salvador