Amerikanskt regelverk om blockchain

Chris Sununu, guvernör i New Hampshire, släppte i fredags en rapport om blockkedjor och hur dessa bör regleras för att främja en sund och trygg utveckling för tekniken. Det var i slutet förra året som en kommitté bildades med uppdrag att forma ett regelverk som kan föreslå regleringar och lagar kring kryptovalutor. Olika amerikanska guvernörer har intagit olika positioner i förhållande till kryptovalutorna. Kalifornien har till exempel drivit på för relevanta regler medan New Yorks guvernör vill förbjuda all utvinning av krypto som inte drivs av 100% förnybar energi.

 

Läs också: EU vill reglera hela kryptoindustrin

 

Det framgår i rapporten att digitala tillgångar är osäkra och volatila samt att det fordras skydd för konsumenterna. Förslaget är att det måste etableras ett regelverk som det går att förhålla sig till främst gällande DAO, decentralized autonomous organizations, och hur banker och andra finansiella institutioner skall förhålla sig till digitala tillgångar, rapporterar Cointelegraph. ​​

Kommittén förväntar sig att blockkedjeteknologin kommer fortsätta utvecklas och integreras mer i samhället och ekonomin och därför behöver även de juridiska delarna hänga med anser man. 

Initiativet till rapporten togs som en konsekvens av förra årets händelser med skandalen kring FTX. Året bjöd på flera stora händelser som skakade om hela kryptoindustrin och där lagstiftarna fick vatten på sin kvarn att föreslå regleringar av handeln med kryptovaluta.

 

Relaterad artikel: Exekutiv order om reglering av kryptovaluta