AI robot: “Ripple (XRP) har en bakdörr”

De senaste dagarna har AI-verktyget ChatGPT skapat rubriker och givit upphov till många diskussioner. Vissa menar att tekniken på sikt kommer göra människor helt obsoleta när datorer med AI kan göra samma saker både snabbare och med mer precision. Ännu är tekniken inte helt utvecklad men den här typen av innovationer brukar växa exponentiellt. 

OpenAI:s vd Sam Altman sa när tjänsten släpptes den 30 november att det är “en tidig demo”. Verktyget har redan över en miljon användare enligt en tweet från Altman den 5 december.

I en Twitter-tråd förnekar kryptovalutan Ripples tekniska chef att XRP har en inbyggd bakdörr som gör att deras decentraliserade blockkedja XRP Ledger i grund och botten kan kontrolleras och styras av Ripple själva. Detta efter att flera användare delat skärmdumpar där AI sagt just att XRPL styrs av företaget bakom.

ChatGPT hävdar att den slutgiltiga beslutsfattande makten över XRPL ligger hos Ripple Laps och företaget “kan ha förmågor som inte är fullständigt avslöjade i den offentliga källkoden”.

Hur ChatGPD kommit fram till slutsatsen vet man inte idag men den är tränad att dra slutsatser utifrån en stor mängd existerande data.