3 Bitcoinböcker för dig som vill veta mer

För att verkligen förstå vad Bitcoin är krävs förståelse för vad pengar är och hur pengar genom historien har utvecklats och använts.

Vi har frågat flera av våra mest erfarna kunder vilka böcker de rekommenderar inom ämnet.

 

The Bitcoin Standard 

https://saifedean.com

Dr. Saifedean Ammous bok anses vara ett “måste” för den som vill lära sig mer om Bitcoin och få en bra överblick. Hans bok The Bitcoin Standard kallas ofta Bitcoinbibeln. I boken lär vi oss om Pengarnas historia, Bitcoins teknik, hur Bitcoin är ett reellt hot mot nuvarande system och mycket mer. Författaren är doktor i ekonomi och har därför mer respekt med sig inom akademiska kretsar än andra författare utan dokumenterad ekonomiutbildning. I boken lär vi oss dock att det nuvarande systemet är orättvist och Ammous förklarar pedagogiskt varför Bitcoin är det bästa alternativet. 

 

 

Lilla Boken om Bitcoin

https://littlebitcoinbook.com 

Denna bok är skriven av några av Bitcoins främsta tänkare och har involverat flera av de mest profilerade experterna inom området. Med enkla termer beskrivs vad Bitcoin är, hur det fungerar, varför det är värdefullt och hur det påverkar individuell frihet samt ger nya möjligheter för människor överallt på jorden.

Boken besvarar bland annat frågorna: Hur kommer det sig att priset hela tiden förändras? Är Bitcoin en bra investering? Hur har det ens ett värde?Varför beskrivs Bitcoin ofta som världsförändrande? Svensk översättning finns.

 

 

Sovereignty Through Mathematics

Läs första kapitlet gratis

“Bitcoin är den bästa chansen. Den enda chansen. Jag vill påstå att Bitcoin är en fredlig global revolution.” – Knut Svanholm

En filosofisk bok om Bitcoins påverkan på hela samhällen och vad som gör Bitcoin unikt. Innehåller en lättförstådd teknisk del och boken svarar på vad pengar är och varför Bitcoin behövs.

Boken svarar bland annat på frågorna: Vad är inflation? Vem tjänar på det? Vad är knapphet? Är mining slöseri? Varför kan ingen alternativ kryptovaluta ta Bitcoins plats?